Annons

BoIS-trogna är hemma bortaDet trogna, randiga gänget stöttar BoIS i Stockholmstrakten.

Landskrona BoIS tränare Anders Linderoth har vid något tillfälle vädjat till hemmapubliken på Landskrona IP att verkligen stötta sitt lag, inte vara passiv och framförallt inte vara negativ till laget och spelarna.
– I Stockholmstrakten behövs inga sådana uppmaningar, här finns den förmodligen trognaste BoIS-publiken, säger Lennart Andersson från de randigas Stockholmsfraktion.

Till ”himmamatcher” för dessa räknas besök av BoIS på arenor som Råsunda, Stockholms Stadion, Söderstadion, Skytteholm, Grimsta, Vilundavallen i Upplands Väsby, ja även Stora Mossens IP för en cupmatch mot Valsta Syrianska (!), Studenternas i Uppsala, Enavallen i Enköping, Arosvallen i Västerås, Södertälje Arena och Idrotts­parken i Norrköping.
– Det randiga entusiastgäng som drar runt till dessa platser för att stötta BoIS är en löst sammanhållen grupp på cirka 60 personer vars andra gemensamma länk är en utsändninglista för e-post, förklarar Lennart.

Annons
 

Några medlemskort eller liknande existerar inte i BoIS Fraktion 08 Stockholm. Man bara dyker upp på matcherna i något randigt och sjunger och skriker sig hes för favoritlaget.
– De flesta av oss bor i Stockholm, men ”Hajen” tar sig från Sigtuna till matcherna, Johannes kommer från Södertälje, Bengt från skogarna i västra Sverige, Anders bor i Landskrona, men jobbar mest i Stockholm, Niclas från trakterna av Gnesta – men alla dyker de upp vid matchdags eller strax före för en ”lätt värmning” och taktiksnack, säger Lennart Andersson och fortsätter.
– De flesta har rötter eller ursprung i Landskrona, men äkta stockholmare förekommer också såsom Kjelle och ”Tullinge-Pias man”, som sällan missar en match i sina randiga tröjor.

Den entusiastiska Fraktionen har funnits sedan augusti 2003 då ett gäng randiga såg BoIS – Halmstad BK på storbild i Sundbyberg tillsammans.
Från den dagen har skaran hela tiden vuxit till en sammanslutning utan krav och medlemsavgifter.

Peter och Mats får betraktas som de stora eldsjälarna som sköter kallelser och val av uppvärmningspub och som kontaktpersoner när Black & White åker norrut till matcher.
– Det randiga laget verkar uppskatta stöttningen på bortaplan i Stockholms­trakten och stora ögonblick har varit när laget efter matcher kommit över till Fraktionens långsida och gjort ”High five” med gänget som tack för stödet, berättar Lennart.

Att BoIS Fraktion 08 Stockholm är uppskattat bland BoIS spelare och ledare kan tränare Anders Linderoth intyga.
– Det är väldigt kul och inspirerande att mötas av gänget där uppe. Dom brukar både synas och höras. Vi ser fram emot att möta dom redan på söndag då vi möter Väsby borta, säger Anders Linderoth

Och visst kommer BoIS Fraktion 08 Stockholm att vara på plats.
– De kan räkna med randigt stöd! Vi kommer, avslutar Lennart Andersson.


Fraktionsmedlemmen Mats har tagit fram en egen tröja med BoIS ”himmamatcher” i Stockholmstrakten tryckta på ryggen.


Resan har gått till Studenternas idrottsplats i Uppsala och Fraktionens klack är som vanligt den dominerande på arenan.


Mats, Anders och Johannes lägger upp taktiken inför mötet med BP 2008


Mats och Anders på Uppsalatåget.


Lennart och Peter på väg till Studenternas.


En pub för förhandssnack finns alltid i praktisk närhet av arenan som i
Uppsala.


Uppvärmning inför match mot Vasalund tillsammans med uppresta Black & White-medlemmar.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser