Annons

Traditionell cykeltävling avgörs på söndagSugen på en cykeltur i helgen?

På söndag körs cykeltävlingen för alla, Landskronabygden Runt för 23:e året i följd.
– Det går bra att köra på en vanlig standardcykel, men visst är det skönt med några växlar när man ska uppför Söderåsen eller i backen efter Ottarpsdalen, säger Bengt Persson på Landskrona Cykelklubb.
– Och det är ju sällan vindstilla här i Skåne.

Banorna är oförändrade och man kan välja på tre olika sträckor; 27 km, 40 km och 80 km. Hela bansträckningen är asfalterad och går genom omväxlande skånsk natur när den är som vackrast. I depåerna, som ligger i Svalöv, Klåveröd, Halmstadby och Härslöv kan man fylla sina vattenflaskor, äta lite frukt och sträcka på benen ett slag.

Annons
 

Som vanligt delas ut en plakett till alla som fullföljt loppet
– Det går bra att efteranmäla sig vid starten (Idrottshallen) mellan kl 8.00 – 9.00 på söndag morgon, avslutar Bengt Persson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser