Annons

Landskronadagen står för dörrenPå lördag blir det full fart på Stadshuskajen

– Det är full rulle!, utbrister Jonas Stoltz och lägger undan den ständigt ringande mobiltelefonen när vi träffar honom för en kort pratstund ett par dagar innan den sjätte upplagan av Landskronadagen drar igång.
Eventkoordinatorn har naturligtvis bråda tider inför lördagens evenemang, men tar en kort paus för att berätta om några av årets nyheter och lite annat.
– I år lägger vi krutet på Stadshuskajens upplevelsestation; Stadshuset kommer att vara öppet för visning, konst kommer att ställas ut härinne och utanför finns bland andra Skånetrafiken med en gasdriven stadsbuss, Barsebäcks Sjöräddningsstation och Ventrafiken som visar upp M/S Norreborg. Dessutom kommer Ivans populära hästskjuts att utgå härifrån en gång i timmen för en tur runt hela evenemangsområdet. – Hästskjutsen kommer under turerna även att göra en avstickare in på Citadellet, kul och spännande inte minst för barnen, säger Jonas.

Just Citadellet, och kanske inte minst fästningsön Gråen, hörde väl till fjolårets mest succéartade upplevelser då Statens Fastighetsverk öppnade en del av sina ”hemliga rum” och visade upp spännande kulturmiljöer som normalt inte är tillgängliga för allmänheten. De 400 gratisbiljetterna över till Gråen gick åt som smör i majsolen och man hade säkert kunnat skeppa över minst lika många besökare till.
– Tyvärr kommer inte detta att vara med på programmet i år, men vi satsar på att förtäta området och storsatsningen sker som sagt här utanför på Stadshuskajen, menar Jonas.
– På Kasernplan finns nästa stora upplevelsestation med Cirkus Cirkör, Landskrona BoIS, tivoli och Thulinträffen med alla veteranbilar och mycket, mycket mer.

Annons
 

På Rådhustorget blir det talangjakt och övrig musikunderhållning från scenen och dessutom är själva rådhuset öppet för en visning i ”maktens boningar” och en fingerad rättegång kommer också att spelas upp.
– Det är jättemånga olika aktörer som ställer upp; företag, föreningar, utbildningar som vill visa upp sig. Vårt jobb består i att binda samman och marknadsföra det hela, förklarar Jonas och nämner i nästa andetag Sofia Albertina kyrka, Tech futurum, kyrkogården, Oikos/Unga Röster, Konsthallen och teatern.
– Alla vill verkligen vara med, och vill man så kan man! Vi har onekligen möjlighet att göra detta till en makalös familjedag och det är med glädje vi visar upp allt vad Landskrona har att erbjuda, säger den i Helsingborg (?) boende koordinatorn.

Och visst verkar det hela spännande och intressant – tjugofyra olika upplevelsestationer med späckade program från Slottscaféet och Folkets hus ner till Kallbadhuset och Sofia Albertina – men så var det ju det här med vädret…
Hur ser egentligen prognoserna för lördagen ut, för arrangören har väl stenkoll på dessa?
– Vi har en egen väderprognos som utlovar tjugo till tjugofem grader!, menar Jonas.
– Vi brukar säga att den baseras på Wolfgang Roeders förutsägelser, men detta är väl inte riktigt med sanningen överensstämmande, skrattar Jonas. Dock tvekar han inte när han sekunden senare lämnar sin egen förutsägelse.
– Det blir fint på lördag!

Hela programmet hittar du här.

LÄSARBILDER
Skicka in dina bilder från Landskronadagen (1-3 stycken) till info@landskronadirekt.com. Skriv gärna en kort bildtext också.
Vi förbehåller oss rätten att fritt använda insända bilder.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser