Annons

Tutti lämnar den 15 juniTutti Johansson Falk (till vänster) slutar som kommunalråd i juni och Cecilia Brorsson tar över.

Tutti Johansson Falk lämnar uppdraget som vice ordförande i kommunstyrelsen och kommunalråd vid kommunfullmäktiges möte den 15 juni. Moderaterna föreslår att det är Cecilia Brorsson, idag ordförande i Omsorgsnämnden, som efterträder Tutti. Beslut om vem som efterträder Tutti tas på kommunfullmäktiges sammanträde den 15 juni.
– Anledningen till att jag slutar som kommunalråd är att jag ska studera kommunikation till hösten, säger Tutti Johansson Falk och att studera samtidigt som man är kommunalråd går inte.
– Att vara förtroendevald på den position jag haft de senaste åtta åren kräver ett helhjärtat engagemang, en stor portion nyfikenhet och väldigt mycket tid. Därför lovade jag mig själv, redan då jag tillträdde, att lämna i god tid innan det blir ”ett jobb vilket som helst”. Och nu är den dagen här, säger Tutti Johansson Falk.

Tutti kommer dock att sitta kvar i fullmäktige.
– Jag brinner fortfarande för Landskrona och moderaterna och hoppas kunna bidra till den fortsatta goda utvecklingen på många sätt även om jag inte är kommunalråd. Jag kommer även att behålla ordförandeskapet i LandskronaPlus styrelse.
Tutti kommer även att behålla sina uppdrag i Region Skåne.

Annons
 

På den presskonferens som hölls på tisdagen deltog, förutom Tutti, hennes efterträdare Cecilia Brorsson samt partiets ordförande i fullmäktigegruppen Björn O Persson. Samtliga tre förnekar bestämt att Tuttis avgång skulle han något med intern kritik att göra.
– Det var lite turbulent direkt efter valet men det är sedan länge utagerat och vi är fullständigt överens, säger Björn O Persson.
– Jag vill också säga att vi kritiserar varandra. Det måste man göra för att utvecklas.

På frågan till Cecilia Brorsson om det var ett lätt beslut att ta att efterträda Tutti kommer svaret snabbt.
– Det var ett jättesvårt beslut. Det kommer att påverka mig och min familj. Jag har stor respekt för arbetsuppgiften och det kommer att krävas mycket av mig.

Kommunalrådskollegan Torkild Strandberg ser fram emot att arbeta tillsammans med Cecilia Brorsson.
– Tutti och jag har arbetat tillsammans länge och vi har en mycket god relation. Vad gäller Cecilia så kommer det inte att bli några problem. Vi valdes in samtidigt i kommunfullmäktige 1999 och placerades då sidan om varandra. Vi satt tillsammans i ett dragigt hörn av lokalen under tre år och det gick bra.

Fler förändringar inom moderaterna kommer att äga rum den närmaste tiden.
– Vi har en uttalad ambition att få in nytt folk med positivt engagemang utifrån den närmaste framtiden men vem och på vilka positioner detta kommer att handla om är för tidigt att säga. Närmast gäller att hitta ersättare för Cecilia Brorsson som bland annat är ordförande i omsorgsnämnden, avslutar Björn O Persson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser