Annons

JK vill begränsa kameraövervakning

Sedan tidigare har Justitiekansler Göran Lambertz överklagat tillståndet att kameraövervaka centrala delar av Landskrona. Nu vill JK även begränsa Landskrona BoIS tillstånd till kameraövervakning vid matcher på Idrottsplatsen.
Redan 2002 fick kommunen tillstånd att kameraövervaka Idrottsplatsen vid allsvenska, internationella och cupmatcher. Men när BoIS ramlade ner i Superettan 2005 gällde inte tillståndet längre för seriematcher.
BoIS ansökte då om att få överta tillståndet för de fyra kamerorna och att detta även skulle gälla för seriematcher.

Nyligen gav länsstyrelsen klartecken för övervakningen, men nu vill JK att länsrätten ändrar på beslutet. JK, som vill ha anstånd med att utveckla grunderna för överklagandet till den 20 maj, vill begränsa tillståndet till att omfatta högriskmatcher eller när det i övrigt uppkommer någon särskild anledning. Övervakning skall dessutom ske högst tre timmar före matchstart och högst tre timmar efter avslutad match.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser