Annons

Tutti Johansson Falk avgår?Arkivbild

På måndagskvällen fick Landskrona Direkt uppgifter om att kommunalrådet Tutti Johansson Falk (M) tänker avgår på tisdagen. Källan uppger också att missnöje från de egna leden skulle ligga bakom. Tutti Johansson Falk vill varken bekräfta eller dementera uppgiften.
– Skulle det vara aktuellt så kommer det ut i morgon. Eller så blir det en annan dag. En sak är dock säker. Jag tänker i alla fall inte vara förtroendevald till jag blir folkpensionär, säger kommunalrådet.

Moderaternas ordförande i Landskrona Olov Stråmark bekräftar till viss del att Tutti är på väg att lämna posten som kommunalråd.
– Jag kan inte uttala mig för mycket eftersom jag mest hört en antydan om att så skulle vara fallet. Men klart är att vi står inför stora förändringar i den lokala avdelningen.

Annons
 

Enligt källan så är det antingen partiets ordförande i fullmäktigegruppen Björn O Persson eller ledamoten Cecilia Brorsson som ligger närmast till hands som Tuttis efterträdare.
– Först och främst så kommer vi att tillsätta en tillförordnad. Sen får vi ta ställning till vem som kommer att ersätta längre fram. Det är en process som tar sin tid, säger Olov Stråmark.

Då Landskrona Direkt ställer frågan till Cecilia Brorsson om hon skulle kunna tänka sig posten som kommunalråd om Tutti avgår kommer svaret snabbt.
– Det är inget jag vill uttala mig om över huvud taget. Det är inget jag uttalar mig om per telefon.

Inte heller Björn O Persson vill uttala sig.
– Jag har inga kommentarer.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser