Annons

Lyckad LISA-dag lockade många

I lördags avhölls LISA-dagen i området nere vid Nyhamn och strandpromenaden Linjen och det var många som tog tillfället i akt att se vad föreningarna hade att erbjuda.
– Utan att kunna ge några exakta siffror så kan jag säga att det var tusentals människor i omlopp från förmiddagen till sena eftermiddagen. Det var mycket lyckat, säger Annika Borgelin på CA Event, vilka stod för arrangemanget.

GF Idrotts judokillar tog i för, om inte kung och fosterland så i alla fall för hela klubbens ära, när man besegrade kraftsportklubben i den inledande dragkampen över hoppbassängen på Citadellbadet.
– Riktigt kul det här, summerade ankaret Anders Malmqvist och förklarade segern med att judoutövare är vana att dra i dräkterna.
– Så vi har kraft i nyporna.
– Svårt att få fäste på gräset och efter ett tag kändes mjölksyran,
analyserade kraftsportarnas Martin Nerme men gemensamt för bägge lagen var den positiva inställningen till andra upplagan av LISA-dagen.
– Ett jättefint initiativ, konstaterade Anders Malmqvist och Martin Nerme nickade instämmande.

Annons
 

På plats intill nybyggda Nyhamn fanns flera av stadens livaktiga idrottsföreningar för att visa upp sin verksamhet och för stadens del handlade det också om att visa upp nyrenoverade Citadellbladet.
– Från vår sida är det kul att visa upp vilka anläggningar som finns i staden, berättade fritidsnämndens Tom Sörensson och såg et som positivt att man nu förlagt LISA-dagen till vattnet.
– I fjor var vi på Idrottsplatsen, nu var det vattnets tur och var det blir nästa år får vi ta ställning till när den här dagen summeras.

Njöt av dagen gjorde även Gunnar Nilsson, ordförande i LISA, Landskrona idrottsföreningars samorganisation.
– Det är så här jag tycker vi skall jobba inom LISA och visa upp vilken fin bredd det finns inom idrottslivet, förklarade han och för klubbarna är LISA-dagen ett utmärkt sätt att visa upp prov på sina verksamheter och därmed locka fler medlemmar.

Men även om det mesta var sol och glädje under LISA-dagen så finns det mörka moln vid horisonten i from av minskade kommunala bidrag och ökade kostnader för föreningarna och dess utövare.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser