Annons

Ventrafiken får ta emot miljonstöd

Ventrafiken har ebb i kassan efter dyra reparationer och har därför begärt 2,4 miljoner kronor. För att klara ställda säkerhetskrav har bolaget investerat drygt 2,4 miljoner kronor i ökad säkerhet på två av fartygen, Dumle och Stjerneborg.

För att få ett tillfredställande eget kapital har bolaget vänt sig till ägaren, Landskrona Stad och begärt ett bidrag på 1,8 miljoner kronor och dessutom garantier för ytterligare 600000 kronor om så skulle behövas.

Annons
 

Fullmäktige gav klartecken för bidraget, men samtidigt påpekades att rederiet saknar ägardirektiv för en långsiktig strategi. – Det arbetet här ännu inte påbörjats, men ägardirektiv skall utarbetas, lovade kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (FP).

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser