Annons

Många engagerade i Folkfesten

Planeringen inför årets Folkfest i Wrangelska parken fortsätter. På måndagskvällen var det i det närmaste fullsatt i arrangerande Unga Rösters lokal bakom Rådhuset i Landskrona då årets andra möte om den kommande folkfesten avhölls.
– Det är kul att se att så många kommer och i ett så tidigt skede, säger projektledare Jenni Rantala som höll i mötet.
– Vi har kommit en bra bit på vägen. Vi har klart med parkförvaltningen om parken, Bertil Hallengren står för scenen även i år och många andra pusselbitar är på plats. Dessutom är ett flertal band klara, säger Jenni Rantala vidare.

Trots detta återstår mycket arbete men projektledaren är optimistisk.
– Vi kommer att vara många som jobbar i olika projektgrupper så jag är inte orolig. Just nu jobbar vi hårt med att få ihop finanserna. Vi riktar oss till företag som vill ställa upp för en mycket god sak. Några stora summor rör det sig inte om. Närmast jagar vi sponsorer till våra t-shirt som ska tryckas, säger Jenni.

Annons
 

En av flera företag som nappat på idén är Mikael Karling som driver Karling Fasad AB.
– När jag ser hur alla här jobbar blir jag rörd och stolt. De kämpar för att göra Landskrona till en bättre stad och kan jag bidraga så är jag glad. Det är värt varenda krona och jag hoppas verkligen att fler får upp ögongen för allt det jobb alla dessa ideella krafter lägger ner, sade han efter mötet.

För att få ut mer information om Folkfesten så har man startat en grupp på Facebook.
– Det är fantastiskt. På kort tid har vi fått nästa 150 medlemmar. Det är ett bra forum för oss att nå ut. Gå in på www.facebook.com och sök på Landskrona folkfest så kan du också bli medlem, säger Vanja Drazic Bell, även hon projektledare.

Närmast ser Unga Röster fram emot den officiella invigningen av de nya lokalerna.
– Det kommer att ske på Landskronadagen den 16 maj. Då kommer det att vara aktiviteter här hela dagen och alla är hjärtligt välkomna. Är det någon som är intresserad av att veta mer om Folkfesten så är det bara att komma hit och fråga. Lokalerna invigs klockan 11.00 då stadsdirektör Peter Billquist klipper bandet, avslutar Jenni Rantala.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser