Annons

BBK vann derby på Ulkavallen

På söndagen möttes de båda division 5-klubbarna FK Besa och Borstahusens Bollklubb i årets första derby på Ulkavallen. Besa, som fram till söndagens match hade två raka seriesegrar samt en tung DM-seger över Allerum i bagaget förväntades sätta hård press på BBK:s rutinerade försvar med bland annat Billy Magnusson och Anders Friberg som mittbackar.
Det verkade dock som att Besaspelarna hade för stor respekt för de namnkunniga försvarsspelarna. I stället var det BBK som skapade de hetaste chanserna. Bland annat så hade Borstahusen två riktigt heta chanser efter cirka en halvtimme men Johan Bruer i Besamålet räddade vackert.

Ett par minuter innan paus gjorde dock BBK 1-0. Det var Anders Friberg som hittade Magnus Kjellsson med en lång lyra som Johan Bruer missbedömde.  Kjellson nicklobbade bollen över den utrusande målvakten och 1-0 var ett faktum.

Annons
 

I andra halvlek ökade intensiteten och med den sjönk spelkvalitén som varit hyfsat god de första 45 minuterna. Båda lagen skapade ett par halvchanser men det syntes tydligt att de rutinerade spelarna i BBK läste Besa som en öppen bok.

Efter fyra minuters tillägg blåste domare Asmir Avdic av matchen och därmed passerade BBK Besa i tabellen. Båda lagen har sex poäng men BBK har bättre målskillnad.

Oavgjort på Exan
På lördagen delade IK Wormo och BK Fram på poängen när de spelade 2-2 i lokalderbyt på Exan.
Lagen hade vars en halvlek och det var Wormo som började piggast men med två utvisningar i andra orkade man inte hålla emot.

Bilder från matcherna hittar du i vår fotoblogg

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser