Annons

Entreprenörsstipendier till gymnasieelever

Landskrona-Kävlinge-Svalövs gymnasieförbund har beslutat att inrätta årliga entreprenörsstipendier till gymnasieelever. Stipendierna kommer gå till elever som i Ung Företagssamhets regionala tävling placerar sig bland de tre bästa i sin kategori i Skåne.
I år går dessa stipendier till Fridah Gomér Sp06eka ,Minela Zuzo ,Sp06ek, Ann-Katrin Winnberg Sp06eka,Sandra Stenberg Sp06eka och Sara Österberg Sp06So.Dessa vann den regional tävlingen i klass Årets Innovation. Gymnasieförbundets stipendie går även till Rebecca Bengtsson, SP06eka. Hon blev tredje pristagare i den regionala tävlingen som bästa försäljare. Samtliga elever går på Justus Tranchellgymnasiet i Landskrona.

Varje elev tilldelas 2000 kronor vardera från gymnasieförbundet. Dessa stipendier delas ut i samband med gymnasieskolans studentavslutning.

Annons
 

En bra chans att träffa pristagarna och deras företag blir det imorgon, tisdag 28/4, då Entreprenörsdagen anordnas på Justus Tranchellgymnasiet/Allvar Gullstrandgymnasiet med start kl.13.00.

– Entreprenörskap och entreprenöriellt lärande är en mycket viktig profilfråga för våra gymnasieutbiildningar. Det är därför viktigt att premiera duktiga elever inom området, säger utbildningsdirektör Tomas Johansson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser