Annons

Festlig miljödag på Alléskolan

Tisdagen var temadag Miljö på hela Alléskolan; sopor sorterades, skräp plockades upp och nya blommor planterades på skolgården. Men först skulle den nog så viktiga toalett-miljön tas upp! Två till clowner förklädda medarbetare ur personalen spelade upp en liten ”toalettshow” med budskapet att sikta rätt, torka upp efter sig om olyckan ändå skulle vara framme och tvätta händerna när man är klar. Förskolegruppen var på hugget under föreställningen, spänt intresse blandades med högljudda kommentarer. Men fanns det verkligen en riktig toastol bakom förhänget? Och vad gör man egentligen av en använd pappershandduk, är det bara att spola ner den tro
– Nej, då blir det stopp!, gastade förskolebarnen.
–  Vad duktiga ni var, berömde fröknarna efter pjäsen, ni visste redan många saker.

Efter en snabb kontroll runt gruppen för att befästa toalettvett-kunskaperna (vad är det sista man gör innan man går från toan – just det, släcker lampan och stänger dörren efter sig) bar det ut på den vårsoliga skolgården. Och inte behövdes det några jackor!

Annons
 

– Nu ska vi plocka skräp, sopa, räfsa och plantera blommor, instruerade rektor Gunilla Bengtsson den glada städpatrullen.


Med iver och entusiasm städades skolgården.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser