Annons

Bildextra från Idrottsgalan

Fredagen den 17 april var det dags för den andra Idrottsgalan i Landskrona. Arrangerande LISA upprepade fjolårets succé med råge och naturligtvis var Direkten på plats med kameran.


Percy Nilsson, presentation överflödig, var imponerad av galan och passade på att rikta en rejäl dos beröm åt LISA och dess ordförande Gunnar Nilsson innan det var dags att dela ut pris till Årets kvinnliga idrottare: Gunilla Lundström Lindell från Landskrona flygklubb.

Annons
 


Gunnar Nilsson var rörd av uppmärksamheten men utlovade samtidigt att jobba hårt för att få till en gala även nästa år.


Samtliga galamiddagsbiljetter sålde slut i ett nafs…


och gästerna kunde avnjuta en luftorkad italiensk skinka med oliv och örtcremé serverat på en bädd av fräst sallad till förrätt innan det var dags att festa till det på ljummen timjanmarinerad rostbiff med potatis- och purjolökskaka och grönsaker med örtdressing allt avrundat med kaffe och en chokladbiskvi.


Stämningen var på topp hela kvällen…


… något som inte minst ståuppkomikern Tomas Pettersson bidrog till.


Inte mindre än fjorton olika priskategorier avgjordes under kvällen och till Årets tränare utsågs Susanne Johannesson från Viarps kör- och ridklubb. Samtliga pristagare återfinns på LISA:S hemsida – http://www.landskronaidrotten.nu/


Prisutdelningarna varvades med underhållning av bland andra Ulrika Skoglund.


Äkta makarna Gunilla och Ronny Lindell erhöll LISA:s guldmedalj och prisutdelare var Heidi Holm från LISA och Per Skånberg från Swedbank.


-Åhh dupontarna är tillbaka, sa en glädjestrålande Patrick Ekwall, presentatör när Ulf Persson och Tommy Lundin från Hvilans kläder gjorde entré och skulle dela ut den 58:e ledarkannan genom tiderna till…


Thomas ”Muttas” Jakobsen från Falcons…


… var kvällens mest rörde pristagare och passade på att tacka sina lag genom tiderna och på läktarna var det många spelare ur olika epoker som var framme och gratulerade honom till priset som Årets ledare inom Landskronaidrotten.
Läs vad vi skrev i ”Muttas – drygt 40 år i idrottens tjänst”


Landskrona BoIS juniorlag fick motta priset som Årets lag. Att tillhöra de fyra bästa lagen i landet i en åldersgrupp som har cirka 118 800 spelare är inte fy skam.


Ungdomsstipendiaterna Marcus Svensson, Landskrona-Saxtorps Jaktskytteklubb, Hampus Johansson, Landskrona-Saxtorps Jaktskytteklubb, Jesper Spjuth, Landskrona Cykelklubb, Emma Sandell, Landskrona Kvinnliga GF, Ivo Pekalski, Landskrona BoIS, Jesper Olsson, Landskrona BoIS, Ebba Månsson, Landskrona Ski Club, Joel Andersson, Bangolfklubben Linjen, Linnea Sandell, IF Kronan samt Thobias Nilsson Montler, IF Kronan fick motta sina stipendium under galan.


Innebandystjärnan Alexander Nede från FC Helsingborg, en gång uppfinnare av Zorro-finten, fick frågan av sin prisutdelarkollega Benny Elmén på Team Sportia när det var dags för honom att iklä sig Falcons matchdress? Nede tvekade men var på inga sätt avvisande till idén utan sade sig känna många av spelarna i Landskronaklubben.


Patrick Ekwall testade på att göra en Zorro-fint.


Mamma Mia, vilket drag…


… och Claes Cronqvist visade att tagen håller än.


Magnus Månsson från Glumslövs FF mottar priset som Årets Förening av stadsdirektör Peter Billqvist.


Landskrona Postens omröstning av Årets idrottsprofil vanns av Filippa Jonasson, Landskrona Motorklubb.


Kvällen började och avslutades med Bloosblasters som redan på Valborg åter står på en scen nära dig.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser