Annons

Ombyggd skola fortsatt populär

En ny huvudingång till ”högstadiedelen” är ett av resultaten av ombyggnaden som en stolt Peter Andersson, rektor på Västervångskolan, kan visa upp för Landskrona Direkt. I stället för den gamla och ganska undanskymda entrén mot öster och koloniområdet där, ståtar alltså skolan med en nybyggd sådan, vettande mot norr.
– Den har egentligen stått färdig sedan i februari, men det finns lite smågrejor kvar för anläggarna att fixa med, säger Peter Andersson och berättar att därför används bägge ingångarna för tillfället.
– Sedan när allt är klart så kommer vi att få en naturlig väg in till skolan, menar han.

Gamla musiksalen ett minne blott
Innanför den nya entrén finns en liten hall med bord och bänkar för eleverna och på motsatta sidan, andra sidan av huvudkorridoren, finns ett likadant utrymme.
– Här låg tidigare den gamla musiksalen som vi tagit bort, höjt golvet till markplanet och alltså  gjort ett nytt elevutrymme. Det öppnar upp betydligt, och ju mer yta det blir för eleverna att röra sig på desto färre blir konflikterna, menar Peter Andersson.

Annons
 

Strax intill ligger aulan som också genomgått en del förändringar och uppfräschningar, med bland annat fönster ut mot korridoren, nytt innertak och ny belysning.
– Parallellt med ombyggnaden har vi också gjort en del renoveringar gällande klassrum och toaletter, men det går under kostnaderna för underhåll, berättar rektorn.

Nya slöjdsalar
Något som dock också berörts av ombyggnaden är slöjdsalarna; och vi visas in i en elevtom och tillfixad träslöjdssal.
– Här har det också blivit betydligt öppnare vilket är viktigt för tillsynen i en sådan här sal, nödstoppen är lättåtkomliga och så har vi köpt in nya maskiner.

Och de stora ytorna lär behövas för på Västervång känner man inte av något vikande elevunderlag, tvärtom, vet rektorn att berätta:
– Vi har många elever som söker sig hit och har till och med tvingats att tacka nej till en del som velat börja här.

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser