Annons

Miljardorder till Haldex Traction

Haldex har kammat hem en order värd 4,5 miljarder kronor för fyrhjulsdriftssystem till VW. Den nya ordern ligger över en sjuårsperiod och är den enskilt största i Haldexkoncernens historia.

Volkswagen har valt Haldex som leverantör av fyrhjulsdriftssystem till sin nya modulära plattform som ska börja tillverkas 2012. Fyrhjulsdriftssystemet kommer att tillverkas och levereras från Haldex anläggning i Landskrona.
– Detta innebär att vi tryggar sysselsättningen för vår utvecklingsavdelning, säger en mycket glad Ulf Ahlén, chef för Haldex Traction Systems Division.
– Vad gäller monteringspersonal så kan det röra sig om ett 25-tal nyanställningar när produktionen kommer igång. Men detta ligger alltså en bit fram i tiden.

Annons
 

Efter en tung höst och vinter som bland annat inneburit att 45 personer varslats på Haldex Traction Systems, ser man alltså nu ett ljus i tunneln.
– Vi får efter elva år på marknaden ännu en gång bevis för vår innovativa förmåga och vårt ledarskap på Europamarknaden. Denna order skapar grunden för en stabil tillväxt för Traction Systems Division fram till 2018.

Även i koncernledningen är man mycket nöjd.
– Det är en framgång för Haldex att Volkswagen med sina planer på ett utökat erbjudande av fyrhjulsdrift har Haldex som förstahandsval av långsiktig partner, säger Joakim Olsson, koncernchef och VD för Haldex.
– Ordern från Volkswagen måste ses mot bakgrund av Haldex ledarskap när det gäller funktionalitet, prestanda och konkurrenskraft för fyrhjulsdriftssystem, som svarar upp mot allt starkare efterfrågetrender när det gäller säkerhet, låg energikonsumtion och kostnader.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser