Annons

Succé för fotbollscup i Häljarp

Strålande solsken, en vind som gjord för att glömma solskyddsfaktor och efter årstiden härligt gröna gräsplaner. En underbar påskafton i fotbollens tecken som hade det mesta. Inte minst gjordes det 822 mål på planerna i Häljarp i lördags. Att döma av alla som kantade planerna samt arbetade ideellt så var det man ur huse i byn.
– Vad annat finns att säga utöver – succé, säger en glädjestrålande Ken Haugland styrelseledamot i Häljarps IF när han står och säljer korv och fika till deltagarna i årets upplaga av Team Sportia Cup.

70 lag i åldersklassen 6-11 år är utspridda på de för dagen tolv uppkritade planerna. Tio gräsplaner och två på byns nya konstgräsplan.
Vi ligger helt rätt i tiden. Alla vill ju komma ut och känna på riktigt gräs nu. Dessutom har det lagen som varit med och invigt konstgräset gillat det.

Annons
 

Succé blev det även för arrangörsklubben på det sportsliga planet då man vann den äldsta klassen. Det krävdes dock straffavgörande för att skilja Häljarps 11-åringar från Lödde IF:s. 5-4 skrevs finalresultatet till.

Även i tioårsklassen spelades det slutspel. Här var det Landoras P10:or som tog sig längst av Landskronalagen då man vann matchen om tredjepris.
– Vi har alltid härliga duster med just Landora. Denna gången stötte vi dock på varandra redan i semifinalen och det var helt enkelt vår tur att vinna, säger Leif Isie, tränare hos slutsegrande BK Olympic.


Som kalvar på grönbete var dessa pågar i 7-årsgruppen.


Gamle landslagsspelaren och teknikern Joakim Nilsson fuskar inte med uppvärmningen för sina 9-åringar i Glumslöv. Här körs ”Vän med bollen” innan matchstart.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser