Annons

The Hokus Pokus släpper ny CD

Landskrona-baserade The Hokus Pokus har tillbringat tid i studion och släpper nu ”Away and others”- starka låtar för både dansgolv och tät lyssning.

Efter vissa ändringar i bemanning och ett tag med låg profil tyckte Landskrona-bandet The Hokus Pokus att det var dags att visa livstecken.
– Vi har nu fått den nya sättningen att låta bra och vill gärna att publiken får chans att lyssna, säger Bosse Cronsell, trummis och en av bandets grundare.
Tillsammans med Magnus Wallin och Lotta Thell har de ett antal år spelat tillsammans och har nu kompletterats med Anna Redenborg och Håkan Jeppsson, båda importerade från Helsingborg.
– Vi har 40% helsingborgare – det räcker, fortsätter Bosse som menar att The Hokus Pokus är ett tight och bra band som är väl värt att lyssna på – och se!
-V i kommer under vår och sommar att spela lite varstans både i Landskrona och på andra ställen. Håll ögonen öppna för att se oss live.

Annons
 

Flera genrer
Musiken på den nya CD-skivan täcker in flera genrer. Titellåten ”Away” är synnerligen dansant och kan till och med vara list-material.
Andra nummer är covern ”Games people play” av Alan Parsons som görs något tuffare än originalet och innehåller bas-solo. Bandets basist, Håkan Jeppsson, menar att basen som framträdande instrument är klart underskattat. Övriga bandmedlemmar håller klädsamt med.
-Det är en hårfin skillnad mellan ”glad musik” och ”pekoral”. Jag tycker vi tydligt hamnar på rätt sida, säger Bosse Cronsell och fortsätter;
Det finns så många deppiga band. Vi vill erbjuda glädje. Den tredje låten ”Q-mark” är ännu en stil-förändring. Rytmisk och oerhört vacker tack vare Lottas flöjt-melodi.
– Låten är en skön förening mellan jazz och feelgood-känsla, anser Magnus Wallin, låtens kompositör. Inspelning har skett i Sensus lokaler i Landskrona där Jonas Wennerlund har suttit vid spakarna.

Egen utgivning
Bandet ger ut skivan själva, utan inblandning av dyra och onödiga mellanhänder.
– Vi är alldeles för bra för att låta andra bestämma om vår produkt, säger Anna Redenborg, bandets sångerska.Med hennes bluesiga och kraftfulla stämma har The Hokus Pokus fått ytterligare en dimension i sin musik.

Friska tag från The Hokus Pokus
På lördag bjuder The Hokus Pokus på en release-happening. Platsen är Harlekinen på Karlslundstorget.
– Vi låter täckelsen falla klockan 15 för en live-spelning, avslutar Håkan Jeppsson och hälsar alla intresserade välkomna.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser