Annons

Danslärare satsar på Landskrona

Danslärarna Therese Asp, Christel Goteman och Kim Bergkvist som tidigare jobbat på olika dansskolor i bland annat Lund, väljer nu att satsa på den nyöppnade dansskolan Landskrona Dansstudio.
– I stället för att ungdomarna åker till Lund och mina klasser där, kommer jag nu till dem, säger Landskronatjejen Therese Asp som undervisar i Showjazz.
– Jag hade tidigare märkt att intresset att lära sig dansa varit stort från flera barn och ungdomar i Landskrona, och under sportlovet testade vi därför att ha några workshops. Det slog väl ut.

Efter att ett 40-tal danssugna barn och ungdomar fyllt lärarnas workshop på sportlovet, öppnade alltså en ny dansskola i Landskrona. Denna ryms i den nyrenoverade Sandvångslokalen på Midhemsvägen 11.

Annons
 

På programmet finns, förutom Showjazz, även Street, som innehåller stilar såsom Hiphop, Funk och Locking.
– För de yngre barnen är det viktigt att man leker fram barnens intresse för dans, berättar Therese Asp.

Satsningen har varit framgångsrik och uppskattad. Så uppskattad att Landskrona Dansstudio redan kan utöka med flera nya kurser under våren. Under vecka 16 startar bland annat kurser i Mini-jazz och Rytm-Kids.
– Under Landskronadagen den 16 maj kommer Landskrona Dansstudio att vara en av upplevelsestationerna under dagen, berättar Lena Bergkvist, initiativtagare till Landskrona Dansstudio.
Landskronaborna kommer att kunna delta i workshops för Streetdance, Latino-Jazz och Showjazz. För de yngre barnen erbjuds en mjukare introduktion till dansens värld i form av Rytm-Kids, säger Lena Bergkvist vidare.

Efter Landskronadagen fortsätter Landskrona Dansstudio planera för sommarens aktiviteter.
– En av sommarens höjdpunkter är naturligtvis Karnevalen och där kommer Landskrona Dansstudio att delta i Karnevalståget, poängterar Lena Bergkvist.

Men sommaren kommer även att innehålla ett flertal sommarkurser i studions lokal i Sandvången.
Vi planerar redan sommaren för fullt och hoppas inom kort kunna presentera ett fullspäckat program, avslutar Lena Bergkvist.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser