Annons

Öresundsteatern ger Den Milda

Under tre kvällar i april ger Öresundsteatern pjäsen Den Milda i Gamla Kassans stämningsfulla källare. Pjäsen, som ursprungligen skrevs av Allan Edwall, fritt efter novellen Krotkaja av Fjodor Dostojevskij, handlar om en ensam pantlånare som är änkling sedan sex timmar tillbaka. Kvinnan han skulle dela resten av sitt liv med har tagit sitt liv och med kroppen kvar i hemmet i väntan på att den ska forslas bort, tänker huvudpersonen på vad som hänt och vad han inte hunnit med.
– Det är så oerhört mänskligt, att tänka tillbaka när det är för sent. Det är en av många saker som speglas i denna burleska och tragikomiska kärlekshistoria, säger Per Ullberg som regisserat stycket.

Den som spelar den enda rollen i pjäsen är Raymond Nederstöm.
– Jag har spelat denna pjäsen en gång tidigare för några år sedan. Det var under kulturnatten i Höganäs, säger den meriterade skådespelaren.
– Jo, man har varit med en tid. Jag har varit skådespelare runt om i landet i drygt 40 år. Det har även blivit en del tv. Bland annat så var jag med i Skärgårdsdoktorn och i deckarserien Anna Holt.

Annons
 

Pjäsen spelas i Gamla Kassans källare på Parkgatan 4. Premiären är den 18 april och två extraföreställningar är inplanerade till den 22 och den 25 april. Mer information om föreställningen, biljettbokning och Öresundsteatern hittar du på deras hemsida. Adressen är www.oresundsteatern.se.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser