Annons

Mats Ronander tar över efter Peps

År 1970 efterträdde Mats Ronander självaste Peps Persson i bandet Blues Quality. Nu, 38 år senare, den 30 april, tar Mats över efter Peps igen: denna gång som Bloosblasters gästartist nr 2, på den nystartade bluesklubben ”Bloos i Landskrona”, som hålls på Tages Nightclub i Landskrona.

 Den 30 april är det alltså dags för Mats ”Malla” Ronander att äntra scenen på Landskronas nya musikscen. Arrangörens förhoppning är att succén vid invigningen, förra månaden, ska upprepas.
– Visst hade vi på känn att det fanns ett sug efter live-musik i Landskrona, berättar Jörgen Einsbohr från Tages Nightclub, men aldrig hade vi kunnat tro att intresset skulle vara så här stort. Redan dagen efter öppningen med Peps, började folk ringa med frågor kring biljettsläpp, inför Ronander-spelningen. Verkligen kul.

Annons
 

Ja, Tages Nightclub var fullsatt när Peps och Bloosblasters sjöng sin blues senast, men tyvärr var det många som blev utan biljett.
– Ja, för oss som arrangörer är det ju ett kärt bekymmer, fortsätter Jörgen Einsbohr, men såklart är det alltid trist för dem som blir utan. Därför har vi denna gång bestämt att även ta emot bokningar via telefon. Då kan man betala via bankgiro, och därefter hämta biljetterna vid entrén.

Mats Ronander, som turnerade med Abba på deras världsturné 1979, och som i flera år levde med och uppträdde tillsammans med Sanne Salomonsen, ser fram emot att spela blues igen. Det var ju just som bluesartist han startade sin karriär, redan som 16 åring.
– Det är få i Sverige som lirar lika bra munspel som Ronander gör, menar Dennis Westerberg, från Bloosblasters, och som i nästa stund erkänner att han faktiskt stulit en del ”trix” genom att lyssna på Mallas skivor genom åren.

Bloosblasters med Mats Ronander står på scen ca kl 21.00, lite senare än sist alltså.
– Ja, eftersom BoIS spelar mot Åtvidaberg på Landskrona IP samma dag, har vi valt att börja lite senare denna gång. Då kan jag faktiskt hinna se hela matchen och dessutom vara i tid till giget, berättar Lena Bergkvist, basist i Bloosblasters och inbiten BoIS:are.

Kocken Niclas Lundblad kommer att servera Rock’n’roll-burgare under kvällen, en burgare, som av några besökare faktiskt utsetts till ”världens bästa”. Niclas letar dock febrilt efter någon bluesfantast som vill hjälpa till som DJ under kvällen.
Jag hinner inte stå i entrén, laga mat och vända plattor på samma gång, tyvärr.

Biljetterna släpps på måndag (6/4) och kommer att säljas i baren på Olivers samt på Riverside Tattoo. De som önskar att göra förköp via bankgiro, ringer 0418 – 222 50.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser