Annons

Ny kontorschef på Swebank

Per Skånberg är ny kontorschef för Swedbank i Landskrona.
Att han har sitt hjärta i Landskrona går inte att ta miste på.
– Jag brinner för Landskrona och BoIS, säger han med emfas.

30-årige Per Skånberg har spelat A-lagsfotboll för Landskrona BoIS, fast då hette han Per Olsson, efternamnet Skånberg har han gift sig till.

Annons
 

Per är en tvättäkta landskronapåg, som nu återvänt till staden.
– När det här chefsjobbet dök upp kändes det helt rätt för mig. Jag är uppvuxen i stan och dessutom engagerad i BoIS.
Sedan i fjol sitter Per i styrelsen för Landskrona BoIS.
– Jag började med fotbollen i Borstahusens BK men gick över till BoIS när jag var tolv år, säger han som via ungdoms- och reservlagsfotboll fick prova på A-lagsfotboll 1996 innan en besvärlig fotledsskada satte stopp för fotbollskarriären.
– Jag tvingades sluta med fotbollen redan som 19-åring. Trots fyra operationer i den högra fotleden blev jag aldrig av med besvären utan känner fortfarande av dem. Med tanke på min korta spelarkarriär i BoIS känns därför mitt engagemang i styrelsen nu extra roligt och stimulerande.

Bankkarriären  
Efter studenten i Landskrona blev det universitetsstudier i Göteborg och där hamnade han hos Swedbank. Det dröjde inte länge förrän Per Skånberg fick sitt första chefsjobb inom bankkoncernen.
– Först var jag kontorschef i Partille och sedan i Landvetter, innan jag blev företagschef på kontoret inne i Göteborg.

2007 blev emellertid hemlängtan för stark. Per och hans hustru ville tillbaka till Skåne.
– Just då fanns det inget intressant jobb inom Swedbank i den här regionen som var ledigt. I stället blev det nästan två år i Malmö som försäljningschef inom Trygg Hansa.

– Men när kontorschefsjobbet på Swedbank i Landskrona dök upp, tvekade jag inte.
Så nu är alltså Per Skånberg tillbaka på banken och i BoIS. Sedan den 1 mars är han kontorschef på Swedbank i Landskrona, medan företrädaren Lars Engert har blivit kreditchef.
– Det är fantastiskt stimulerande att vara tillbaka i Landskrona. Visst är det tuffa tider för bankvärlden men i Landskrona har sparbanksrörelsen en mycket stark ställning, säger Per Skånberg och fortsätter:
– Inom Swedbank tror vi på Landskrona och jag brinner verkligen för staden. Just nu är varumärket Landskrona lite skadat, men vi måste alla, politiker, företagare och alla andra, hjälpas åt att rätta till det. 

Per Skånberg framhåller den pågående ombyggnaden av Swedbanks lokaler i Neesska Magasinet i Landskrona som ett konkret bidrag från bankens sida att utveckla Landskrona positivt.
– Det är en kraftfull satsning från Swedbanks sida för att hjälpa till att vitalisera centrum.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser