Annons

Arbetslösa i protest

För några veckor sedan gick Per Bergwall ut i arbetslöshet och i samband med fullmäktiges möte i måndags demonstrerade han tillsammans med fackens socialdemokratiska förening sitt missnöje med regeringen.

– Villkoren för alla som drabbas av arbetslöshet har försämrats dramatiskt på flera sätt, förklarade Per Bergwall och lyfter fram den försämrade A-kassan som ett exempel.

Annons
 

– För alla som drabbas blir ersättningen från A-kassan en ekonomisk lusing. Om jag skulle få 80 procent av min lön hade det inneburit 871 kronor om dagen, nu får jag 680 kronor. Vi har också räkningar att betala, men det struntar man i, poängterade Per Bergwall som fick sin uppsägning på Haldex lagom till julhelgen.
– En julklapp man inte glömmer, suckade han och bland demonstranterna efterlystes också lokala insatser för att tackla den ökade arbetslösheten.
– Nedrustningen av trygghetssystemen kommer att slå hårt mot alla som nu drabbas och handlingsförlamningen är total även på det lokala planet, påpekade Jonas Esbjörnsson, ordförande i verkstadsklubben på Haldex Brake och efterlyste konkreta lokala åtgärder.

– Lokalt har man rustat ner komvux och här kräver vi att man tänker om. Dessutom finns det anledning att fundera på en fortsättning av projektet ”Arbete i stället för bidrag”.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser