Annons

Här möts framtidens företagare

Under torsdagen anordnades årets stora händelse för unga entreprenörer i Skåne. Det handlade givetvis om den regionala UF-mässan ”Våga vara egen”, där 232 utställande företag visade upp sig och sin affärsidé. Ett tusental besökare i form av representanter från näringslivet, skolelever och nyfikna föräldrar samlades i Malmö på nya Malmö Arena för att ta del av kreativiteten från framtidens företagare.

Bland utställarna fanns Click UF, fem tjejer från Justus Tranchellgymnasiet vars idé det formligen sa klick om. Som vi tidigare berättat rör det sig om en smart lösning på hur man ska göra för att få upp de sista dropparna i nagellacksflaskan. På mässan prisades företaget med det prestigefyllda priset ”Bästa Innovation”.
– Av samtliga priskategorier känns detta nog som det största. Innovation hör framtiden till, säger en glädjestrålande Fridah Gomér, VD för Click UF.
Riktigt vad som nu kommer att ske vet hon inte men något typ av kval kommer man att få genomgå för att försöka nå till den stora riksfinalen i Stockholm i maj.
Framgångarna med produkten har gett tjejerna blodad tand och företaget kommer att leva vidare efter studentexamen .
Absolut. Vi får bara ta och fundera på bolagsform.
Närmast kan landskronaborna träffa tjejerna då man visar upp sitt företag på Entreprenörskapsdagen den 28 april.
– Då kommer vi även att sälja Click, passar Fridah Gomér på att informera oss om.
  
En av annan utställarna var Sebastian Swärd, 18, från Landskrona, som med sitt företag Lyssna På Mig UF, försökte fånga besökarnas uppmärksamhet och få de att tycka till om Landskrona.
– Har du skickat in en insändare någon gång? frågar Sebastian en förbipasserande besökare och berättar vidare om sin affärsidé.
 
Som vi tidigare har skrivit, är Lyssna På Mig en hemsida där man kan skicka in insändare om Landskrona. Idag har hemsidan varit igång i knappt fyra månader och mottagandet har varit bra, men responsen från politikerna har inte riktigt levt upp till Sebastians förväntningar.
– Jag hade ju såklart hoppas på ett större engagemang även från politikernas sida. Om man som besökare ser att politikerna är aktiva och kommenterar ens åsikter, skapar det en större trovärdighet till hela sajten och dess syfte, berättar Sebastian.
 
Efter fyra timmar var det dags att riva den monter som under dagen representerat Sebastians och hans Lyssna På Mig.

Annons
 

Mycket slit och en trött hals efter ett konstant pratande, men det var det värt, avslutar den engagerade företagaren och påbörjar därefter sin resa hem till Landskrona.

Besök även de unga entreprenörernas hemsidor:
http://www.lyssnapamig.se/
http://clickuf.blogg.se/


Click UF är Sara Österberg, Sandra Stenberg, Fridah Gomér, Ann-Katrin Zander och Minela Zuzo.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser