Annons

BoIS lånar superlöfte från Chelsea

– Hur kändes det här då, undrade Landskrona Direkt på klassiskt sportradio-manér när vi hälsade Morten Nielsen, 19, välkommen till stan efter hans första träningspass med de nya lagkamraterna i BoIS.
– Väldigt bra och jag är glad att vara här, svarar den unge dansken och skiner upp i den något bistra marsförmiddagen.
– Jag kommer ”direkte fra Chelsea”, berättar stortalangen som trots sin ungdom redan spenderat nästan tre år i londonklubben.
– Jag spelade först i U 18 där och sedan två år i reservlaget, men nu vill jag spela A-lagsfotboll.

Transferfönstret har hunnit stänga förutom i Sverige och Norge och därför ser Morten flytten till Landskrona BoIS och förhoppningsvis mycket speltid här under våren som en jättefin chans.
– Jag kan bo i Köpenhamn och pendla, språket ska väl inte vara något större problem och jag har bara hört positiva saker om klubben från min kontakter i Danmark, berättar en leende Morten och skyndar in i omklädningsrummet.

Annons
 

– Han tillhörde FC Köpenhamn innan han flyttade till England och för att få mer speltid ville Chelsea att han skulle tillbaka dit på lån. Men eftersom fönstret var stängt tipsade FCK-tränaren och tidigare BoIS-bekantingen Torben Storm om att BoIS var ett perfekt alternativ, säger Mats Aronsson, sportchef i Landskrona BoIS.
– Morten är en är en fysiskt stark och snabb yttermittfältare alternativt forward.

– Han har också mycket boll i sig, Det är en skicklig spelare vi får hit, säger Aronsson vidare.

Kontraktet med Morten Nielsen sträcker sig till och med den 30 juni. Sen får vi se vad som händer, det är långt fram till dess, säger Aronsson.


Philip Andersson snackadeen hel del med Morten Nielsen under danskens första träningspass med BoIS.
– En trevlig kille. Vi pratade en del om hur det var i Chelsea, säger Philip.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser