Annons

Anrikt företag byter namn

Anrika A-Trä Byggmarknad i Landskrona byter namn.
När jag fick möjlighet att ingå i XL-BYGG tvekade jag inte en sekund. Det kändes helt rätt för A-Trä Byggmarknad. Vi är 94 riktiga bygghandlare i Sverige som beslutat oss för att gå med i denna skandinaviska bygghandelskedja, säger Stefan Nilsson, ägare till företaget, och fortsätter:
– Vi gör det för att bli en större aktör för inköp, både nationellt och inom Skandinavien. Tillsammans bildar vi en kedja med 270 anläggningar i Skandinavien med en sammanlagd omsättning på 22 miljarder kronor.

En del av Stefan Nilssons kollegor har valt att profilera sig helt under det nya namnet: XL-BYGG.
– Så långt ville emellertid inte jag gå med mitt företag.  I hela tre sekler har A-Trä varit verksamt i Landskrona. Det doftar brädgård om A:et och har så gjort för åtskilliga generationer kunder. Även om XL-BYGG tillhör framtiden kunde jag inte tänka mig att helt släppa kopplingen till bröderna Ernst William och Johan Oskar Abrahamssons livsverk. Det som började med en trävarufirma i slutet av 1800-talet blir alltså nu en del av Skandinaviens största bygghandelskedja, upplyser Stefan Nilsson.

Annons
 

XL-BYGG/A-TRÄ:s trogna personal har genom åren samlat på sig en enorm kunskap och erfarenhet av trä och byggmaterial.
Jag vågar påstå att vi har branschens kunnigaste medarbetare. Vi kan därför ge våra kunder en service och ett stöd som de inte kan få någon annanstans. ”Köp en vara hos oss så bjuder vi på kunskapen!” Det är så som jag har formulerat vår affärsfilosofi och den tar vi självfallet med oss in i XL-BYGG/A-TRÄ.

Med sin traditionsrika historia lever företaget sannerligen upp till att kallas en riktig bygghandel.
Men under mina många år som fotbollsspelare i Landskrona BoIS lärde jag mig att man aldrig kan leva på gamla meriter. Tradition måste hela tiden kombineras med förnyelse. Det är så en riktig bygghandel skall fungera Från den 4 april ingår därför mitt företag i Skandinaviens största bygghandelskedja under namnet XL-BYGG/A-TRÄ, avslutar Stefan Nilsson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser