Annons

Rockstjärnor och en primadonna på teaternKjerstin Dellert gästar Landskrona Teater på långfredagen men redan nu på fredag utlovas rock’n’roll då The Cadillac Band är tillbaka

Landskrona Riksteaterförening arrangerar två stora föreställningar den närmaste tiden. På fredag kommer The Cadillac Band tillbaka till Landskrona Teater och Kjerstin Dellert uppträder i samma lokal på långfredagen.

The Cadillac Band har med sig bland annat DJ Fontana, trummisen som spelade med Elvis Presley under många år, som gästartist. De övriga är Håkan Brink, Gert Lengstrand, Tommy Blom, Svenne Hedlund, Alicia Helgesson och publikfavoriten BB Cunningham.

Annons
 

The Cadillac band är ett kompband där medlemmarna spelat ihop under många år, i vissa fall mer än 30 år. Namnet är dock bara snart fem år gammalt och den som döpte bandet till The Cadillac band var ingen mindre än Elvis Presleys orginaltrummis DJ Fontana.
– DJ Fontana tyckte The Cadillac band var passande ur många sätt att se det på, berättar Ulf Nilsson, själv trummis i bandet.
– Dels hans eget och Elvis stora intresse för Cadillacbilar och för att bandet alltid spelar låten Cadillac när Svenne Hedlund är med på showerna. DJ Fontana gillade låten, så han beslöt sig för att spela in den hemma i Nashville.

Valuta för pengarna
Ofta blir det långa konserten när The Cadillac Band står på scenen.
– Eftersom vi älskar den här musiken brukar vi spela så länge publiken vill vi ska fortsätta, skrattar Ulf.
– Vi räknar i alla fall med tre timmar i Landskrona.
Föreställningen börjar klockan 19 och det finns fortfarande ett fåtal biljetter kvar att köpa på Landskrona Museum.

Långfredagskonsert
Långfredag den 10 april kommer hela Sveriges primadonna Kjerstin Dellert till Landskrona Teater. Det blir en eftermiddagsföreställning titulerad “En musikalisk tidsresa om livet på scenen och i kulisserna”.

Sopranen Kjerstin Dellert gjorde sin första filmroll 1949 och debuterade redan på 50-talet på Göteborgs opera. Bland hennes roller bör uppmärksammas Tosca, Marie i Wozzeck och dubbelrollen Daisy Doody/La Garçonne i Karl-Birger Blomdahls/Harry Martinsons/Erik Lindegrens opera Aniara 1959.
Hon pensionerades från Operan 1979. 1981 startade hon Confidencen, Ulriksdals Slottsteater, där hon varit chef sedan dess.
2008 blev Kjerstin Dellert än en gång uppmärksammad då hon medverkade i SVT’s “Stjärnorna på slottet”.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser