Annons

Kenneth omvald i SvFF-styret

Kenneth Håkansson blev precis som ordförande Lars-Åke Lagrell omvald när Svenska Fotbollförbundet höll sitt 105:e årsmöte i Konserthuset i Göteborg på lördagen.

Kenneth Håkansson gör därmed sitt femte år som ledamot i den sju man starka styrelsen.
Det är ett minst sagt spännande verksamhetsår som väntar SvFF.
VM-kvalet rullar vidare och redan till helgen är det bortamatch mot Portugal.
Landslagets överledare är Kenneth Håkansson.
– Jag kommer att vara på plats i Porto och jag tror att Sveriges chanser är goda. Landslaget är en lagmaskin, säger han som i Portugal kommer att stöta på två gamla bekanta.
– Det ska bli riktigt trevligt att träffa Daniel Nannskog och Rasmus Lindgren igen.
Daniel pratade jag en hel del med i samband med träningslandskampen borta mot Österrike. Han följer BoIS noga och var nyfiken.

Annons
 

Till sommar väntar  U21-EM på hemmaplan.
– Det är årets stora evenemang för vår del. Jag kommer att följa en del matcher på plats, säger Kenneth som dock har fler bollar i luften.

Jag är med i gruppen kring vår nya nationalarena. Dessutom sitter jag som ordföranden i den grupp som ser över herrelitfotbollen. Det innefattar bland annat talangutveckling och framtida tränarutbildning.
 
Bolagiseringsfrågan har tidigare väckts av såväl Fotbolls – som Ishockeyförbundet och denna var uppe på årsmötet.
– Här är vi inte färdigpratade. Tidigast till RF:s stämma 2011 kan detta bli aktuellt. Detta är en oerhört svår fråga samtidigt som det är en djupt beklagansvärd utveckling när den ideella idrottsföreningen missgynnas och aktiebolagen gynnas, säger Kenneth Håkansson och avslutar med mer närliggande angelägenheter.

Men redan i eftermiddag ska det bli spännande att följa rapporterna från Cypern.
Som bekant är Kenneth Håkansson ordförande i Landskrona BoIS och klubben möter idag klockan 14.00 allsvenska Hammarby i Ayia Napa.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser