Annons

David på landslagsuppdrag i Belgrad

Fjortonårige David Dragisic har tränat taekwondo i mindre än ett och ett halvt år, ändå har han tävlat flitigt och sopat mattan med det mesta av motståndet. Bland skalperna finns såväl DM- som SM-segrar och dessutom har han redan blivit uttagen i landslagstruppen inför den stora tävlingen Millenium Open som går av stapeln i Belgrad i slutet av månaden. Med andra ord måste landskronakillen vara en  närmast osannolik talang, eller hur?
– Nej då, David är visst ingen supertalang, svarar tränaren Johan Berg, Landskrona Taekwondo Akademi. Han är en ren träningsprodukt som visar en stor passion för sporten och är oerhört träningsvillig!

David bekräftar också att han tränar fem till sex dagar i veckan, och så har det varit sedan han först dök upp i träningslokalen i november 2007. Nu bär det alltså snart iväg till Serbien, första utlandstävlingen med landslaget, och då finns varken Johan eller någon annan från klubben med.

Annons
 

– Ingen hemmatränare, inga föräldrar… det blir en nyttig erfarenhet, menar Johan Berg som redan tidigare skickat iväg sin adept tillsammans med landslagstruppen, men då inom Sverige, för att se och lära. På dessa läger har David bland annat träffat på representanter från Sveriges Olympiska Kommitté, som alltså redan börjat kartläggningen av den unge landskronafightern.

Tävlingen i Belgrad, som innehåller ett mycket stort antal tävlande från alla europeiska landslag, är också att betrakta som ett för-EM då europamästerskapet för ”kadetter” – ungdomsklassen David tävlar i internationellt – kommer att hållas i Zagreb i juli månad. När Landskrona Direkt frågar David – som utanför tävlingsmattan visar sig vara en tillbakadragen och närmast försynt yngling – om målsättningen inför dessa båda stortävlingar låter inte svaret vänta på sig.
– Guld!, svarar han tvärsäkert och spärrar upp ögonen.

Johan Berg är något mindre optimistisk men säger att han åtminstone hoppas på medaljer för David som knappt vet hur det känns att förlora, men som nu kommer att hamna i den verkliga hetluften.

– Det är klart att Davids egna mål s k a vara guld, det han måste fokusera på för egen del, säger Johan som dock känner sig manad att hålla ner förväntningarna en aning.

– Davids styrkor är mentaliteten, hans vinnarinstinkt och som sagt hans träningsvilja. Han ställer alltid upp och tränar till exempel gärna klubbens småknattar när det behövs, berättar Johan avslutningsvis och vi kan inte annat än att önska honom och hans unge adept lycka till inför de kommande eldproven ute i Europa.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser