Annons

Ung kultur i fokus för en kväll

Den unga kulturfestivalen UKM genomfördes i Landskrona i helgen.
20 scenframträdanden med allt från lugna ballader om sviken vänskap, tunga kända rockriff i rökmoln, eldshow och pulserande dansbeats fick sin uppskattning av en månghövdad publik. I konstutställningen visade tre ungdomar teckningar och manga i olika stilar.
– En urvalsgrupp har gett positiv kritik till alla medverkande som de ska få hemsänt som ett diplom som tack för deras medverkan, meddelar Emeli Zeilon, på fritids- och kulturförvaltningen.

Klart är att två av lördagens scenframträdande och en konstnär får representera Landskrona i den regionala festivalen i Malmö 9-10 maj. Följande UKM-deltagare reser till Malmö:
Saxophonium som består av Anton och Emil Tuomi samt Ted Kitel.
Bandet spelade tung rock och urvalsgruppen sa bland annat, ”en självsäker och originell stil med kamratskap och energi som når ut till åskådarna.”

Annons
 

L & B, en rapduo med Lundrim Shaqiri och Betim Rama gillade urvalsgruppen också. ”… Med text som ”alla lika” och ”bättre värld”, vill vi att ni ska representera Landskrona på regionfestival och vara en förebild för unga idag.”

Nikolina Crnadak visade manga i digital och traditionell teknik.
Hon ”… bjuder på bilder som tyder på stort arbete, kreativitet och skicklighet. Imponerande detaljrikhet som i helhet skapar en känsla och ett levande djup i bilden.”


Nikolina Crnadaks teckningar i mangastil gillades av juryn.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser