Annons

Gymnastikframgångar i Oslo

Fyra gymnaster och en tränare från Landskrona Kvinnliga GF åkte helgen 6-8 mars till Oslo i Norge för att delta i Njårdpokalen.

Tävlingen räknas till en av Norges största i Rytmsik Gymnastik. Över 200 gymnaster deltog i detta gigantiska arrangemang. Det var individuella gymnaster, gymnaster som tävlade i ”duo” och det var mer traditionella RG – trupper i alla möjliga ålderskategorier. Tävlingarna gick i två hallar samtidigt med gemensam förträningsyta.

Annons
 

Emma Sandell tävlade på fredagen och det gick lite upp och ner med prestationerna. Det var första gången Emma tävlade på fyra grenar som senior. Lite extra nerver i sammanhanget blev det också när musiken till Emmas program inte var helt 100%. Emma blev 14:e gymnast av 21 startande.

Josefine Olsson tävlade i en av de tre ungdomsklasserna.
– Att Josefine är en duktig och framåt gymnast visste vi, säger Jenny Engdahl i LKGF men det var ändå en stolt tränare och glada klubbkamrater som klappade för Josefine när hon klev högst upp på prispallen i Njårdhallen och tog emot förstapriset i sin tävling.
Josefine tävlade på fristående, käglor och band.

Juniorerna Wiktoria Matulaniec och Claudia Gunnarsson hade sin tävling uppdelad på två dagar och tävlade i rep och tunnband under lördagen och i boll och käglor under söndagen. Wiktoria slutade 19:e och Claudia 45:a i det 54 gymnaster stora startfältet. Vid söndagens prisutdelning blev Josefine uppkallad på prispallen ytterligare en gång, då det visade sig att hon hade fått den näst bästa poängen i fristående av ca. 70 tävlande ungdomsgymnaster i de olika kategorierna.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser