Annons

Musik och glädje på schemat

– Hårdrock och hip-hop är bäst, säger Jonathan Bengtsson elev på vid gymnasiesärskolan på Elise Malmrosgymnasiet.

Gymnasiesärskolans individuella- samt medieprogram gjorde den gångna veckan gemensam sak och arrangerade en temavecka i musik.
– Ett par gånger per termin försöker vi arrangera temaveckor. Senast hade vi en om konst och nu alltså musik, säger lärare Jonas Swärd och att döma av allt som skapats under veckan så sprudlar kreativiteten på skolan.
I de olika salarna och i korridorerna hänger musikinspirerade konstverk och t-shirts som producerats under influenser från olika musikstilar.
– Jag tänkte på manga när vi lyssnade på klassisk musik, säger Ann-Sofie Svensson och visar upp tjusiga teckningar i den japanska serieteckningsstilen.

Annons
 

I silkespapper, pastellfärg, glitter och guld har schalgerfantasten Emilie Helgesson skapat ett alster som blandar glamour och kärlek på sätt som gör att det inte går att mista sig på vilken musik som strömmat ur högtalarna. För säkerhets skull säger hon:
– Jag älskar EMD.

För att kröna musikveckan var artisterna Johan Östberg och Helena Rask inbjudna till finaldagen.

Och vilken fulländning det blev. Skola när det är som bäst och inte ens en krånglande video kunde sänka betyget. Här bjöds på interaktion av sällan skådat slag. Under två timmar i en stekhet sal bjöd artister, elever och lärare på sig och skapade något som måste betraktas som en perfekt lektion i musik och samhörighet.

Halvvägs in i lektionen lyckades man dessutom med konststycket att göra en låt om kärlek tillsammans.

– Vilken otrolig stämning och vilka tacksamma elever. Här lös verkligen kaxigheten med sin frånvaro, säger Johan Östberg som efter lektionen fick ett fasligt sjå med att skriva autografer.

 


– Rögle BK!!! Jonathan Bengtsson tycker att Rögle är rock ´n roll.


Ann-Sofie Svensson inspirerades att teckna manga när hon lyssnade på klassisk musik.


Emilie Helgesson var på melodifestivalen i Malmö och genren gillar hon skarpt.


Vaktmästare Jan Eriksson fick inte styr på videon, något som dock inte bekom någon.


– High five Johan. Du är ju BoIS:are!


Kjerstina Dahlgren lämnade ingen oberörd när hon sjöng Titanic.


”Uh-uh! Vi har många hjärtan, när vi är tillsammans, trivs vi allra bäst… ”, sjöng alla för full hals i den egenkomponerade låten.


– Tack Johan och Helen!

Ytterligare några bilder finns i Fotobloggen

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser