Annons

Rotary prisade Unga Kris

I dag delade Landskrona Citadell Rotaryklubb och Landskrona Rotaryklubb ut sitt årliga stipendium till de som genom aktivt arbete medverkat till att i Landskrona skapa mångkulturell förståelse bland barn och ungdomar.
Stipendiet på 10 000 kronor gick i sin helhet till Unga Kris i Landskrona för föreningens ungdomsprojekt ”Arbete mot Droger”.
– Det är skönt när ungdomar i Landskrona kan uppmärksammas för något positivt, säger Marie Håkansson-Lukavecki som tillsammans med Nebo Spasic är projektledare.

Bakgrunden till projektet ligger i att Unga Kris fått växtvärk.
Sedan starten 2007 har föreningen gått från 0 till 90 medlemmar och är i starkt behov av en ny lokal. Just nu pågår därför en renovering av en 185 kvadratmeter stor lokal i centrala Landskrona under handledning av fem företagare.
– Projektet ökar integrationen mellan ungdomar med olika etnisk bakgrund. Utöver svenskar har vi ungdomar från forna Jugoslavien, Kosovo, Albanien. Rumänien, Polen och Danmark för att nämna några, säger Nebo Spasic och hoppas att ungdomarna utöver en positiv sysselsättning med rutiner i vardagen även lyckas skapa kontakter som kan leda till utbildning, praktik eller rent av arbete.
Ungdomarna bestämmer själv över hur det ska se ut i lokalen, säger Marie Håkansson-Lukavecki.

Annons
 

Landskrona Rotaryklubbs president Göran Green intygar att årets stipendiat kändes självklar.
– Kan vi bidra till att ge ungdomar bättre förutsättningar för ett drogfritt, nyktert och hederligt liv så är det bra.

Meningen är att 20 ungdomar skall ingå i projektet och målet är att 75 procent av dessa ska ha sysselsättning när projekttiden löper ut i mitten av augusti.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser