Annons

Besparingskrav överraskar inte gymnasieförbundet

Kraven på besparingar på minst fem miljoner kronor nästa år kommer inte som någon överraskning för gymnasieförbundets utbildningsdirektör Tomas Johansson.
– Nej, det ekonomiska läget är oerhört besvärligt och för vår del har vi redan påbörjat arbetet med ett besparingsprogram, säger Tomas Johansson.

Landskrona-Kävlinge-Svalövs gymnasieförbund har redan beslutat om ett sparprogram på 30 miljoner kronor över en period på tre år för att möta de minskade elevkullarna.
– Eftersom årskullarna kommer att sjunka med runt 15 procent till 2010 så påbörjar vi ett arbeta med att se över vår organisation, förklarar Tomas Johansson.

Annons
 

Ett förslag går ut på att reducera antalet gymnasieskolor från dagens sju till fem i framtiden. Gymnasieförbundets budget för nästa år omsätter totalt 249,5 miljoner kronor, av vilket Landskrona som största kommun bidrar med runt 170 miljoner kronor. Men nu väntas ett krav från Landskrona som går ut på att besparingar inför nästa år görs med tre procent eller fem miljoner kronor.
– Vi har förståelse för problemen och kommer även att föra en dialog med de andra kommunerna för att skapa oss en bild av situationen som helhet, förklarar Tomas Johansson. I Svalöv har gymnasieförbundet tagit över komvux och det finns önskemål om en liknande utveckling i Landskrona.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser