Annons

Mögel stänger skolsalar

Tre undervisningssalar har tvingats stänga på Allvar Gullstrandgymnasiet i Landskrona efter det att mögel upptäckts i taket.
– Jag har aldrig haft så många sjukdagar på en arbetsplats som denna, berättar Maria Karlsson, huvudlärare på mediaprogrammet som inte förstod anledningen förrän några kollegor i slutet av november 2008 informerade henne om att de trodde att hon led av mögelallergi.

Dessa kollegor berättade också att det till och från genom åren framkommit klagomål på arbetsmiljön och att de krävt förbättringar.
Efter att problemet påtalats så lät skolledningen en utomstående konsult undersöka byggnaden under sportlovet.
– Man upptäckte då att taket i byggnadens äldre delar läckte och att det bildats fukt som orsakade mögelangrepp, berättar skyddsombudet Mats Svensson och som en första åtgärd stängdes de tre datasalarna och eleverna fick stanna hemma.
Nu kommer byggnaden att undersökas ytterligare och samtidigt flyttas datorerna från salarna som stängts av i väntan på sanering.
– Vi har nu utrymt lokalerna och dessa kommer snarast att saneras, säger utbildningsdirektör Tomas Johansson och tillägger att undervisningen som berörs kommer att bedrivas i andra lokaler.

Annons
 

Problemet har förmodligen uppstått i samband med ombyggnaden för några år sedan, men dessa kommer nu att rättas till, avslutar Tomas Johansson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser