Annons

Dianaskolan till Skånefinal efter straffrysare

Sjätteklassarna på Landskrona BoIS friskola, Dianaskolan, var en av endast sex kvarvarande klasser i Fair Play Trophy (Skol DM i inomhusfotboll) när man i fredags ställdes mot Karstorpsskolan från Lomma. Dianaskolan hade förmånen av hemmaplan då matchen avgjordes i Landskrona Idrottshall.
– Speltiden var 4 x 10 minuter och varje klassmatch utgjordes av fyra delmatcher, två för tjejerna och två för killarna. Resultatet av  delmatcherna lades sedan samman och gav ett slutresultat, förklarar Billy Magnusson, lärare på Dianaskolan.

Efter en välspelad och mycket spännande match lyckades sexorna från Dianaskolan till slut besegra de duktiga motståndarna från Karstorpskolan.  Matchen som var jämn slutade 2-2 efter ordinarie tid, vilket innebar att straffsparkar krävdes för att få fram en vinnare. I detta straffsparksavgörande fanns det många modiga elever som vågade kliva fram och skjuta.
– Dessutom räddade våra målvakter två av tre straffar, vilket innebar att Dianaskolan till slut stod som segrare med det sammanlagda slutresultatet 5-3, säger en stolt lärare vidare.

Annons
 

Dianaskolan är nu bland de tre bästa årskurs 6 skolorna i Skåne när det gäller inomhusfotboll. Finalgruppen då en distriktsmästare skall utses spelas tisdagen den 31 mars på Sundsbroskolan i Malmö, motståndare då är Tångvallaskolan från Skanör och vinnaren i mötet mellan Norretullskolan från Kristianstad och Västra Ramlösaskolan från Helsingborg. När turneringen startade deltog 84 klasser från hela Skåne.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser