Annons

Tidningsbud skjuten i huvudet

Strax efter klockan tre på torsdagsmorgonen råkade ett 20-årigt tidningsbud på Almstigen ut för en rånare. Gärningsmannen ville ha pengar och riktade ett skjutvapen mot tidningsbudets huvud. Då han inte fick några pengar avlossade gärningsmannen vapnet och försvann från platsen.

Polisen som kom till platsen talade med vittnen samt tidningsbudet och fick snart misstankar till en 18-årig yngling. De begav sig till dennes lägenhet och fann den misstänkte gärningsmannen där tillsammans med ett skjutvapen.
– Troligtvis rör det sig om ett luftvapen men det tar inte udden av saken. Riktat mot huvudet så är detta ett livsfarligt vapen. Vad vi fått reda på så är dock inte tidningsbudets liv i fara, säger Göran Hassel, informatör på polisen i Helsingborg.

Annons
 

18-åringen greps vid 4-tiden och lär anhållas, misstänkt för försök till grovt våld och olaga vapeninnehav, under förmiddagen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser