Annons

Storslam för Landoras P99:or

BK Landoras P99:or tog storslam vid  Billeberga fotbolls- och straffcup som avgjordes i Svalöv den gångna helgen.

Antalet 10-års lag i Billebergacupen var så pass många att man fick avgöra åldersklassen via en omgång på lördagen och en på söndagen, något som tydligen passade Landoras P99:or utmärkt.

Annons
 

Bra bredd
Sju Landorapågar på lördagen och sju andra på söndagen lyckades nämligen med konststycket att ta sig obesegrade genom gruppspelen.
– Även i semifinalerna gick det av bara farten. Lördagsgänget besegrade Råå med 6-2 medan det andra laget betvingade Häljarp med 6-0, berättar Tomas Mårtensson en av lagets tre tränare som var i farten i helgen.
På lördagen väntade Oxie i finalen. De grönklädda malmöiterna tog ledningen med 2-0 men Landora kämpade sig tillbaka och vid full tid stod det 2-2. Sudden death följde och något turligt kunde Oxie vinna matchen.
Det är vår spelmässigt bästa cup i år trots andraplatsen. Killarna ska ha ett stort beröm för sitt spel och engagemang. Dessutom gick de och vann straffcupen, säger Tomas Mårtensson.

På söndagen skulle lagkamraterna alltså upprepa bedriften att ta sig till final.
– Det var till och med så att våra motståndare undrade vad vi ger killarna. Antagligen var man inspirerade av lördagsgänget för pågarna var otroligt intensiva och på hugget, säger tränare Joakim Weberg som dock skulle få se sig slagna i straffcupen av Fortuna.
– Det tände killarna som gav igen i finalen då just Fortuna besegrades med 3-0.

Landoras tioåringar har nu spelat färdigt inomhuscuperna med ett strålande facit: Tre cupsegrar, en andraplats, en tredjeplats och en straffcup-seger.
– Det är klart att vi är otroligt stolta över killarnas insatser, säger Joakim Weberg och myser.


På lördagen bjöd Valdet Kelmandi, Max Mårtensson, Dardan Peci, David Stenblom, Josip Andic (enda spelaren som dubblerade), Johannes Sandholm samt Jonathan Jonsson på ett härligt inomhusspel.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser