Annons

Lions delade ut stipendier till unga entusiaster

De två lionsklubbarna i Landskrona, Lions Club Citadella och Lions Club Landskrona, delade på onsdagen ut stipendier till unga entusiaster vid en sammankomst på Café Gläntan.
De utdelade pengarna kommer från det överskott som erhölls vid Luciakröningen i Sofia Albertina kyrka den 13 december.

Unga Kris fick ta emot 20 000:- att användas för att skaffa inventarier till sina nya lokaler i Landskrona.
Föreningen har som uppgift att försöka ta hand om unga kriminella och försöka få dem att komma in i samhället igen. Föreningen har ett 100-tal medlemmar  och de två som mötte upp vid sammankomsten, Marie Håkansson  Lokavecki och  Mathias Pålsson, berättade med entusiasm om sin verksamhet och den förväntan man nu har på att ordna bra lokaler för sitt arbete med ungdomarna att få dem att undvika att komma i klammeri med rättvisan igen.
Ungdomarna som ansluter sig är 15-25 år och de möter här likasinnade och kan ägna sig åt diverse aktiviteter. Verksamheten karakteriseras av drogfrihet och hederlighet och i gengäld möter de solidaritet i stort sett dygnet om.

Annons
 

Corus Puella fick ta emot 5 000:-. Det är namnet på en ungdomskör som är verksam i Landskrona. Som ledare och entusiast fungerar Agneta Coltén, musiklärare vid Asmundtorps Skola.
Hon har inriktat sig på att fånga upp unga flickor, 7-17 år och som inte har intresse för sporter av olika slag utan hellre vill syssla med musik och sång. Agneta har fått allt fler flickor under åren och nu är de så många att hon fått dela dem i två olika körer 7-12 och 13-17 år. Man övar gemensamt i Folkets Hus och framträder sedan i olika sammanhang vid aktiviteter i stan. I detta nu aktuella fallet framträdde de i kyrkan i samband med luciakröningen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser