Annons

Den entusiastiske tränaren

Jonny Karlsson utsågs vid fjolårets idrottsgala i Landskrona till årets eldsjäl, i år är han nominerad till årets tränare.
– Om möjligt känns det ett snäpp tyngre, säger han och ler stort.
– Det är fantastiskt hedrande att vara nominerad. Vi har så otroligt många duktiga tränare i Landskrona, fortsätter han ödmjukt.

Just leendet och hans försynta sätt gör honom också otroligt populär bland de i runda svängar 130-150 barn och ungdomar han tränar varje vecka.
– Glädjen du ser när de själv upptäcker att träningen ger resultat är en härlig belöning. Skulle det komma fram någon SM-medaljör i framtiden är inte det heller fel, säger Jonny Karlsson som under årets som gick tränat 35 adepter i friidrott inom IF Kronan, klubben som svarade för nomineringen till galan. Jonny har dock fler medlemskort.
– Inom fotbollen  har jag varit fystränare åt Asmundtorps P16 och j-lag samt Wormos 96:or. Jag har nu tagit mig an Landoras nya j-lag. Inom gymnastiken har hjälpt till lite hos GF Idrott och i innebandy har jag haft fyra lag i Falcons, säger han och tar ny fart.
Jag hjälper till lite i Lejonet när de har sina camper, säger tränaren som annars har en halvtidstjänst  inom projektet ”Idrottslyftet” som stöds av Riksidrottsförbundet, där han tränar innebandy med elever på Albanoskolan, Seminarieskolan, Glumslövs skola och Asmundtorps skola.

Annons
 

Jonny Karlsson är utbildad snickare och fyllde nyligen 30.
Det var en magisk vecka. Utöver min födelsedag fick jag firat nomineringen till årets tränare samt att jag av Friidrottsförbundet tagits ut till en tränarkurs på landslagsnivå.

Den 17 april kommer han att vara på plats i idrottshallen när de nominerades namn kommer att läsas upp på idrottsgalan.
– Kolla!, utbrister Jonny och sträcker fram armen.
– Jag får ståpäls bara jag tänker på det. I det ögonblicket kommer man att vara riktigt nervös. Idrottsgalan i Landskrona är en försmak av de stora galorna och ett otroligt bra arrangemang.

Med tanke på hur det ser ut i byggsvängen idag så lär Jonny Karlsson hänga kvar inom idrotten ytterligare en tid.
– Jag jobbar gärna kvar inom idrotten och min dröm är att lyfta Landskrona till den idrottsstad den tidigare varit. Just nu går jag och grunnar på att starta upp en tränarpool där ett utökat samarbete mellan föreningarna är en bärande tanke.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser