Annons

Facken mötte åhörare på Folkets Hus

Samma dag som arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin gästade Haldex och Arbetsförmedlingen arrangerade Landskrona arbetarkommun ett möte på Folkets Hus. De drygt 70 åhörarna fick tillfälle att lyssna på representanter för fackförbunden Byggnads, IF Metall, Handelsanställdas förbund och Kommunal. Dessutom talade oppositionsråd Niklas Karlsson om dagens politik.

Åhörarna fick höra vilka olika vägar facken och socialdemokraterna efterlyser för att få bukt på arbetslösheten och den stundande ekonomiska krisen.
– Att inte regeringen går in och stöder näringslivet får oerhörda konsekvenser. Då fabriksarbetarna blir arbetslösa så handlar de mindre vilket får till följd att handeln minskar och fler uppsägningar kommer. Dessutom minskar inkomsterna till kommunerna genom minskade skatteintäkter, säger Niklas Karlsson och tar Landskrona som exempel.
– Enligt prognoserna så kommer vi att tappa cirka 90 miljoner kronor år 2011. Summan motsvarar cirka 250 anställda i kommunen och en sådan nedskärning kommer att få oerhörda konsekvenser för såväl skola som vård och omsorg.

Annons
 

En som skulle kunna ge svar på tal fanns i samma byggnad. Arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin fanns just då på Arbetsförmedlingen två våningar upp men hade inte någon möjlighet att deltaga eftersom han satt i möte med Arbetsförmedlingen.

Läs om ministerns besök.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser