Annons

Blir man lycklig av att lyckas?

Vad är lycka? Det är frågan som Tuva Hildebrand vill få publiken att fundera över när hon sätter upp dans- och teaterföreställningen L’ Intacte på teatern.
– Det är så mycket i livet som handlar om att lyckas. Men vad innebär det egentligen att lyckas? Det är så lätt att allt går på rutin och att man då glömmer bort att leva, funderar gymnasisten Tuva Hildebrand.

Hon har hämtat inspiration från Kay Thompson klassiker ”Eloise” från 1955, om flickan som bor permanent på Plaza i New York där hon i bästa Pippi Långstrumpstil bygger upp sin egen fantasivärld.
– Sen har jag lagt till en del egna texter också, förklarar Tuva Hildebrand som lockat storasyster, dansaren Nina Matthis, att ensam stå på scenen.
Jag tyckte det var en kul och spännande idé, poängterar Nina Matthis som annars huvudsakligen arbetar på andra sidan Öresund.
– Men att få spela här i Landskrona känns lite speciellt eftersom både jag och Tuva gått på Kulturskolan.

Annons
 

Uppsättningen är ett projektarbete i vilket även Caroline Lindgren Svensson deltar som ansvarig för scenografi, kostym, ljus och ljud.
Tuva och Caroline går båda på Lunds dans- och musikalgymnasium och i föreställningen, som tycks vara mycket fysiskt krävande, kombineras den japanska dansformen Butoh med fysisk teater och fri dans.
– Klassisk dans är så inrutad med tydliga regler. I föreställningen vill jag visa på något annat, på nya idéer och infallsvinklar. Visa att allt inte behöver följa inrutade mönster, funderar Tuva Hildebrand, glad över att ha fått möjlighet att arbeta på teatern med föreställningen.

– Det känns helt fantastiskt att få göra en riktig professionell föreställning, väldigt mycket arbete men oerhört inspirerande, förklarar hon med ett stor leende medan storasyster Nina gör sig beredd för ännu en krävande övning på teaterns stora scenen.

– Jag vill att publiken skall få kontakt med en annorlunda dansform och förhoppningsvis bli inspirerade, avslutar Tuva Hildebrand innan repetitionerna börjar igen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser