Annons

S halvnöjda med regeringsuppvaktningen

Socialdemokraterna välkomna de borgerliga kommunalrådens uppvaktning av regeringen.
– Det är glädjande att Torkild Strandberg och Tutti Johansson Falk, uppvaktar sina partikamrater i regeringen angående det tuffa ekonomiska läget i Landskrona, säger oppositionsrådet Niklas Karlsson (S).

Det är med anledning av det brev som kommunalråden idag skickat till finansministern och utbildningsministern som socialdemokraterna välkomnar initiativet.
– För drygt två veckor sedan påpekade jag och SKTF:s lokala ordförande, Christian Borg, den allvarliga ekonomiska situationen i Landskrona. Om inget görs riskerar antalet anställda i Landskrona de kommande åren minska med upp emot 300 hundra personer. Det är klart det kommer få stora konsekvenser för välfärden i Landskrona, säger Niklas Karlsson som då också uppmanade kommunledningen att uppvakta regeringen om det ekonomiska läget.
– Vi  erbjöd oss att delta i en sådan uppvaktning. Brevet som skickats idag är en bra början, men räcker inte, anser Niklas Karlsson.
– Nedrustningen av den kommunala vuxenutbildningen och arbetsmarknadsåtgärderna, tillsammans med ökade varsel och arbetslöshet, tillsammans med de vikande skatteintäkterna kommer att få stora konsekvenser för Landskrona. Ytterst är det välfärden som står på spel, fortsätter Niklas Karlsson och ser fram emot fler initiativ från de borgerliga kommunalråden.
– Gärna också lite konkreta förslag på vad som kan göras lokalt. Vi socialdemokrater motionerade för drygt ett år sedan med förslag på konkreta åtgärder för att öka sysselsättningen. Om Torkild Strandberg och Tutti Johansson Falk har brist på egna förslag, ser vi fram emot en snabb behandling av våra alternativ, avslutar Niklas Karlsson.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser