Annons

Kickboxbrons i Eskilstuna

Det blev nya tävlingsframgångar för Landskrona Asiatiska Förening på Februaritävlingen i Eskilstuna. Klubben ställde upp med två fighters och fick med sig ett brons hem.

Marcus Olsson gick sin andra match i karriären i -69 kg. I denna match mötte han Fabian Linner från Ängelholm. Båda fighters var ungefär lika erfarna och det blev en jämn match. Marcus jobbade på hårt och satte många kombinationer, men blev stundtals något stillastående och fastnade i sin motståndares tekniker.
– Detta ledde till en förlust för Marcus, men det finns stor potential i honom och vi tror att han kan gå långt med lite mer tävlingserfarenhet, menar Edwin Pettersson i Landskrona Asiatiska Förening.

Annons
 

Edwin Pettersson gick själv upp i -63kg och var direktkvalificerad till semifinal. Där mötte han Shekeb Afsher från Olympia Kickboxning. Matchen blev hårdare än Edwin förväntat sig och han hade svårt att komma igång. Stundtals lyckades dock han rubba sin motståndares fightstil och koncentration, men trots sin kämparglöd lyckades inte Edwin plocka hem tillräckligt med poäng för att vinna matchen.

En besviken Edwin fick ladda om till bronsmatchen, där han mötte Jonathan Sanchez från Märsta. Edwin lyckades med sin omladdning och styrde matchen från start till slut. Inför matchens andra rond tog Edwins coacher chansen att byta taktik för att poängen skulle bli tydligare och att prova något nytt, vilket fungerade väl för Edwin. Resultatet blev en klar seger för honom och han fick med sig ett brons hem, vilket var hans målsättning efter att ha förlorat semifinalen.

Tony Berglund assisterande förbundscoach
Noterbart i sammanhanget var att detta även var den första tävlingen i Tony Berglunds ”nya” karriär inom kickboxningen. Tony har valt att lägga handskarna på hyllan och sluta tävla själv. Istället kommer han i framtiden att fokusera på att vara coach. Dessutom har Tony fått förtroendeuppdraget som assisterande coach i Svenska landslaget i kickboxning.


I Marcus Olsson, blå ringhörna, har Landskrona Asiatiska Förening en framtidsman.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser