Annons

Dumle på rymmen

Vid lunchtid på söndagen hade förtöjningarna lossats i aktern på Ventrafikens reservfartyg M/S Dumle där hon låg förtöjd vid gamla Köpenhamnsläget. Troligtvis rör det sig om ett upptåg som kunde fått allvarliga konsekvenser.
– Hon låg tvärs ut i hamnen och det fanns naturligtvis en risk för tillbud, säger Bengt Meuller, Ventrafikens VD som nu funderar på en polisanmälan.

Det fanns inga skador på trossarna utan någon har lagt av dessa. Det kan ha skett under natten och att Dumle sedan först vid lunchtid gled ut i och med att vinden tilltog. När Stjerneborg lade ut 11.30 syntes dock inget. Vi ser det som ofog gjort i ungdomligt oförstånd. Helt klart hade ingen skickat ut en buss framför en annan buss. Det är stora materiella värden vi talar om som även kunnat få miljökonsekvenser om olja skulle läcka ut vid en kollision med fartyg eller kaj.

Annons
 

Ventrafiken kommer nu att se över sina säkerhetsrutiner för fartygen som ligger vid kaj.
Redan nu patrullerar vi och kollar upp trossar och dylikt men kanske måste vi säkra upp genom att låsa trossarna, avslutar Bengt Meuller.

MS Dumle är idag ett reservfartyg för trafiken till Ven, samt för transport av tunga fordon inom Landskrona hamn.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser