Annons

Jättekul med innebandy på sportlovet

Sportlovet lider mot sitt slut och så gör även Camp Skåne.
Under tre dagar har 56 barn och ungdomar drillats i innebandy under ledning av Falcons många duktiga ledare.

För femte gången arrangerar Falcons innebandylägret Camp Skåne och för första gången är det fyra sistaårselever från innebandygymnasiet i Landskrona som svarat för hela organisationen.
Vi gör det som ett projekt och hoppas naturligtvis på ett MVG, säger Julia Olsen med ett stort leende på läpparna. Tillsammans med klasskompisarna Matilda Nilsson, Anna Wikström och Pontus Svensson har kvartetten bjudit in sportlovslediga från närområdet samt jobbat hårt för att engagera tränare och gäster.
– Och även om vi nu inte lyckades få hit Henke Larsson, som vi försökte med, så tycker jag att vi lyckats bra, säger Matilda Nilsson.

Annons
 

Torsdagens gäst, FC Helsinborgsspelaren, Björn Lundgren och alla glada miner när Landskrona Direkt gästar säger inte emot.
– Tränarna är superbra. De är världens bästa, intygar Klara Engström och får medhåll från ett glatt gäng tjejer som just avslutat ett fyspass med Jonny Karlsson som förövrigt är nominerad till just ”Årets Tränare” vid Landskrona Idrottsgala senare i vår.

– Detta är jättekul, säger Ahmed Tayoun och skiner som en vårvintersol innan han med ett säkert handledskott placerar bollen i krysset.

Falcons sportchefen Petri Manu sitter trygg tillbakalutad på läktaren och följer de olika övningarna.
– Gymnasisterna gör ett fantastiskt arbete. De läser ledarskap och organisation i skolan och detta är ett bra sätt att få praktisk erfarenhet och ökad förståelse för hur det är att arbeta i en förening. De har fått en bra inblick i mitt arbete, säger han.

Lägret är blandat, killar och tjejer, vilket har en positiv inverkan.
– Alla spelar med alla och tjejerna tar för sig riktigt bra, berömmer Anna Wikström.

Idag avslutas Camp Skåne med en turnering.
– Då blandar vi friskt. Nioåringar spelar tillsammans med 14-åringar, killar och tjejer med och mot varandra. Därefter avslutar vi det hela med prisutdelningar där bland annat lägrets bästa kompis koras, bästa lagspelaren och så vidare, avslutar Julia Olsen.


Tidigare Falconsspelaren Björn Lundgren, nu i Superligalaget FC Helsingborg gästade lägret och bjöd på en del praktiska tips under sin teorilektion.


Klara Engström i mitten och alla tjejkompisarna tyckter att tränarna på lägret är toppen. 14 av lägrets 56 deltagare är tjejer.


Matilda Nilsson, Julia Olsen och Anna Wikström har tillsammans med för dagen bortreste Pontus Svensson planerat och organiserat Camp Skåne.


En rökare i kryssset avlossar Ahmed Tayoun strax efter att han berättat för Direktens utsände att det är jättekul med innebandy.

Annons
Annonser






















Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser