Annons

Gamla tanter bakar gamla recept

Imorgon startar bibliotekets temalördagar. Under våren kommer föreningar och företag presentera sin verksamhet. Detta kommer att ske på lördagar mellan 10.00 och 14.00. Alla programpunkter har temat ”hälsa” gemensamt. Först ut är Anhörigcentrum som bland annat presenterar sitt kakboksprojekt under rubriken ”Tanter kan”.

Kakboken ”Gamla tanter bakar gamla recept” är resultatet av ett engagerat arbete med äldre och deras anhöriga Som samlat in ett stort antal recept från Landskronatrakten. Ett urval, som har varit svårt att göra, har sedan provbakats och avnjutits under trivsamma former. Projektet har varit ett av många som drivs av äldreomsorgen inom Landskrona kommun.

Annons
 

I gruppen som provbakat har Anna Jonasson, Elsie Håkansson, Maj-Britt Larsson och Callie Olsson ingått.

Deltagarna i gruppen har rekryterats vid olika evenemang som skapats av Anhörigcentrum samt via hemvården. Då gruppen består av äldre vars krafter varierat, har det vid varje tillfälle funnits en värdinna tillgänglig som stöd för att exempelvis lyfta tunga plåtar. Värdinnorna har rekryterats via Röda Korset och Väntjänsten.

Initiativtagare och projektledare för ”Gamla tanter bakar gamla recept” har varit äldrepedagog Maria Colberger som även svarat för fotografering av de goda bakverken. Namnet på kakboken har ”en av de gamla tanterna”, Elsie Håkansson, kommit på.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser