Annons

Konsten att dölja en massaker

Det utlovas en spännande föreläsning på biblioteket kommande tisdag då frilansjournalisten Elin Jönsson gästar.

Föreläsningen utgår från Elins Jönssons debutbok ”Konsten att dölja en massaker. En resa bakom sidenridån”

Annons
 

”Att ta en västerländsk journalist till Andizjan är som att köra till sin egen begravning. Alltså tog Elin Jönsson sig dit utklädd till vimsig konsthandlare, i rosa batik och poppiga solglasögon. Hennes ärende var att ta reda på vad som hände vid massakern den 13 maj i Andizjan i östligaste Uzbekistan.”, skrev DN i samband med att man recenserade boken  och gav den även omdömet ”Det är ett imponerade stycke journalistik”.

Elin Jönsson arbetar för SVT (Aktuellt och Rapport) och SR (Ekot m.fl.). Den 24 februari klockan 19.00 kommer hon till Landskrona Stadsbibliotek och berättar om boken, hur den kom till och varför. Hon berättar också om sina upplevelser i Uzbekistan och om landet i stort.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser