Annons

UKM för nionde gången

År 2001 hölls UKM, Ung Kultur Möts, för första gången och den 14 mars är det dags för den nionde upplagan. UKM är en ung kulturfestival där den egna kreativiteten är viktig. Här bjuds på massaor av sång, dans, konst, fotografi och film med mera.

Förra året deltog 26 olika akter i Landskrona och i årets upplaga hoppas arrangörerna på en ännu större uppslutning.
– Anledningen är att, ju fler som är med i Landskrona, desto fler får vi skicka till den regionala UKM-festival i Malmö den 9-10/5, säger Emeli Zeilon på Fritid- & Kulturförvaltningen i Landskrona.

Annons
 

Då arrangörerna kallade till presskonferens på tisdagen dök tre band upp som ska spela på UKM-festivalen i Landskrona. Ett av banden heter Sleeping Beauty och består av tjejerna Filippa Berglund, Vicky Lundgren och Sofia Fristedt.
– Vi är med för första gången och kommer att spela punkklassikern Staten och Kapitalet, säger Filippa Berglund.

De andra två banden är med för tredje året i rad.
– Vi rappar här och på en del andra ställen. Men på UKM är det kul att underhålla, säger LunGi, en av två rappare i duon L&B.
Det tredje bandet som är med på pressträffen kallar sig Hope.
– Normalt så sjunger vi och spelar akustisk gitarr alla tre men denna gång kommer vi enbart att sjunga till en färdiginspelad skiva, säger Linnéa Hasselgren.

Arrangörerna påpekar dock att det inte bara handlar om musik.
– Det kan röra sig om allt inom kulturen. Av de som gick vidare till regionalfestivalen 2008 var ett par dansare, en rappduo, en konstnär och en tjej som hade skrivit en text, säger Emelie Zeilon och påpekar att man senast den 2 mars måste anmäla sig för att få lov att delta.
– Man gör det på nätet men har man problem så kan vi hjälpa till. Det är bara att kontakta oss på Nova eller Plantan så hjälper vi till.

Allt om UKM-festivalen som hålls på Folkets Hus hittar du här.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser