Annons

Unga Röster på plats – Nu börjar arbetet med Folkfesten 2009 Jenni Rantala, Julio Saavedra Duarte och Vanja Drazic-Bell ser fram emot att träffa en arkitekt på fredagen. Därefter väntar man på elektricitet och värme innan arbetet med årets Folkfest börjar på allvar.

Som vi skrev i veckan så har Unga Röster äntligen fått en lokal att ha aktiviteter, kurser och kontor i. Huset som ligger på baksidan av rådhuset har dock stått tomt sedan sju år.
– Då flyttade turistbyrån ut och därför behövs en rejäl renovering, säger Jenni Rantala som visar upp lokalerna tillsammans med Unga Röster-medarbetaren Vanja Drazic-Bell och Julio Saavedra Duarte på Oikos, en organisation som Unga Röster ingår i.

Under fredagen kommer en arkitekt och tittar på lokalerna och för att försöka hitta en lösning som gör att lokalen ska kunna invigas på Landskronadagen den 16 maj.
– Det är vårt mål men vi kommer att kunna arbeta i lokalerna innan dess. Det kommer vi att göra så fort vi får elektricitet och värme, säger Jenni Rantala.

Annons
 

En del projekt är igång och sköts från andra platser och ett annat stort arbete sätter igång omedelbart.
– Eftersom vi nu fått en lokal och har lite framförhållning i övrigt så har vi beslutat att köra en folkfest även i år. Faktum är att vi redan har bokat in ett band, Katzenjammer, och även vår första sponsor, Karling Fasad, är klar. Festen kommer att gå av stapeln den 29 augusti, avslutar Jenni Rantala.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser