Annons

LSR upphör med insamling av tidningar och förpackningar på Ven

Efter att i fem år tagit ansvar för insamling av tidningar och förpackningar på Ven har LSR, Landskrona- Svalövs Renhållnings AB, nu tröttnat och slutar med insamlingen.
– Ansvaret ligger på producentansvarsbolaget FTI, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen AB, som våren 2004 tog över ansvaret för insamling av tidningar och förpackningar i Landskrona och Svalövs kommuner, berättar Jonny Meerwald vd för LSR
– Sedan dess har vi fört samtal med FTI hur vi ska lösa detta för venborna. Samtal som inte burit frukt.

– Det finns ett dubbelt budskap. Naturligtvis vill vi att man ska vara aktiv och använda återvinningsstationerna men vi kan inte stå för FTI:s kostnader. Man kan väl generellt säga att FTI inte lyckats så vidare väl med att få ut återvinningsstationer i samhället, suckar Jonny Meerwald.

Annons
 

Trots att kostnadsfrågan inte löste sig beslutade LSR dock att under en övergångsperiod fortsätta med att bekosta bil- och båttransporterna för att få över insamlat material till land. Men nu har man alltså tröttnat och är efter fem år inte längre är berett att stå för kostnaderna.
På något sätt måste vi sätta press på FTI, menar Jonny Meerwald som i månadsskiftet tar hem den container som står utanför affären på Ven.

Följden blir väl istället att venborna slänger allt i hushållssoporna?
– Det är vi väl medvetna om och det är ur miljösynpunkt inte bra. Min förhoppning är att venborna nu kontaktar FTI och hjälper till och sätter press på dem, så att producenterna tar sitt ansvar.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser